Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

S některými vašimi názory souhlasím, s některými ne. Máte velikou smůlu, že studujete v době, kdy hodnota maturity i vysokoškolského vzdělání, díky "masovosti" a dávání přednosti kvantitě před kvalitou, značně poklesla. A váš pohled na vzdělání je zkreslen touto smutnou a všudypřítomnou realitou.

"Politik musí mít vysokoškolský titul." Blbost! Vysokoškolský titul nevytvoří z nikoho ani politika, ani dobrého člověka! Ale vykládejte to někomu! Proto si politické strany zakládají vlastní vysoké školy a chrlí z nich otitulované budižkničemy, kteří nic neumí, nic netvoří, jen chtějí mít moc nad ostatními (stačí se porozhlédnout v poslanecké sněmovně).

Stejně, jako dobrý politik nemusí mít vysokoškolské vzdělání, ani dobrý řemeslník nemusí mít maturitu! Jdu-li ke kadeřnici, nemám zajisté v úmyslu zkoušet ji z české gramatiky, ale očekávám pěknou úpravu vlasů. Objednám-li si na práci zedníka, neočekávám od něho znalost integrálního počtu, ale umění postavit zeď. Kladu si otázku, zda tohle vědí na ministerstvu školství. A je to tak ve všech zemích, či jenom u nás?

1 0
možnosti

Tohle elitářství s maturitami a VŠ je především u nás.

0 0
možnosti

"Centralizace, zákazy a plánování není cesta!!!"

Tak to autor asi ještě neviděl organizaci současného průmyslu - centralizace.

Asi ani netuší, co všechno není v reálném životě dovoleno - zákazy. 

A když jsem dočetl k plánování, smíchem jsem si poprskal klávesnici. Omluvou je snad jedině  to, že student nemá absolutně žádnou zkušenost a snad ani nikoho, kdo by byl ochoten mu takovou reálnou zkušenost zprostředkovat. O to bude srážka s realitou obtížnější.

1 0
možnosti

Mohou-li muslimky při vyučování nosit šátek, mělo by být povoleno mít na hlavě kapuci, kterou má dnes téměř každý školák.

1 0
možnosti

Pokud se nepletu, tak nošení kapucí není zakázáno. Pokud se pletu, opravte mě.

0 0
možnosti
Foto

Cílem našeho školství je vyrobit ze všech materiálů lidi podle GOST. (Gosudarstvennyj obščestvennyj standart).

1 0
možnosti

A ještě k těm muslimským šátkům:

pokud muslimská studentka nenosí burku, nikáb, a podobné závoje zakrývající celý obličej, pak nošení obyčejného šátku zakrývajícího pouze vlasy (hidžáb) považuji za něco zcela normálního. Židé nosí jarmulky a nikdo jim to také nezakazuje.

1 2
možnosti

Autore,

radši choď za holkama a nepindej o věcech o kterých toho moc nevíš.

1) strava ve školách je dotovaná státem. A kdo platí, ten rozhoduje. Ty nejseš povinen stravovat se ve školní jídelně. Můžeš jít na oběd naproti do McDonalda. Bude to několkrát dražší, ale ministr školství ti do toho kecat nebude. Pokud chceš jídlo v dotované jídelně, budeš muset tolerovat, že ministerstvo má právo nastavit na kvalitu toho jísla vlastní parametry.

2) názor ministra na komunismus neřeš. Řeš školní osnovy. V těch se o politických popravách hovoří jednoznačně. V této zemi ale není povinnosti mít jen ten názor, který se učíte ve škole, tz mladý soudruhu úderníku.

3) jednotné maturity na gymnáziích a jednotné příjímačky považuji za správné. Pokud má někdo maturitu, měla by mít ze všech škol stejnou hodnotu. Jinak by to vypadalo jak na plzeňských právech.

1 0
možnosti
Foto

1) strava je dotována pouze ve školských jídelnách, max. do 60 %. Rodiče však do skladby nemají právo zasahovat, ačkoliv se na ceně též podílí. Ministr ovšem chce (a už zasahuje) i do soukromých automatů, které nepochybně nedotuje. Tedy prosazuje zásahy do tržních vztahů.

2) vyjádření ministra ke komunismu a jeho ne-hodnocení je ostudné.

3) Jednotné maturity a přijímačky jsou koncepčně chybné, protože vnucují stejné hladiny pro různé úrovně školství. Vzdělanost národa není zrcadlem vydaných maturitních vysvědčení a VŠ diplomů.

• Smysl vzdělání spočívá ve schopnosti aplikovat je v životě, nikoliv ve skupinách písmen před a za jménem.

7 0
možnosti
Foto

Dávám karmu, ale za těch šest vyargumentovaných bodů by to chtělo, aby mi systém dovolil dát šest karem.

1 0
možnosti

To jsem netušil, že ministerstvo školství je povinno poslouchat požadavky studentů na skladbu stravy v jídelnách, které jsou státní a státem dotované.

Za chvíli snad budeme muset být povinni učit studenty jen to, co se učit chtějí - třeba hraní her na počítači, jízdu na skateboardu a googlování porna. Češtinu, matematiku a přírodní vědy by studenti s radostí zrušili.

1 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1234x
Jmenuji se Tomáš Pytlík. Jsem studentem jihlavského gymnázia. Zajímám se o politiku, ekonomii a EU. Jsem eurorealistou. Rád rybařím a čtu knihy.

Seznam rubrik