Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dle výsledků voleb si občané žádnou změnu nepřejí. Smiřte se s tím.

0 2
možnosti

Ono je celkem jedno, kdo v čele EK stane. Eurokomisaři se totiž vybírají mj. i podle jejich ,,evropanství,´´ což v překladu z orwellovského newspeaku znamená, že se členem EK může stát pouze eurohujer. Máme zde tedy jakousi vedoucí úlohu eurohujerů, což nápadně připomíná stav v socialistických diktaturách.

1 0
možnosti

Vazeny pane, jsem presvedcen, ze EU nezanikne! Muj prvni nazor na lepsi spolupraci v EU, je porozumeni stejnych narodnich politickych stran v ukolech pro EU. Na pr. Socialni demokracie napric Evropou musi nam rici, jak si vse predstavuje. Stejne tak Zeleni, Krestancni demokrate a podobne. To je zaklad poznani volicum, jak se asi UE bude vyvijet. Druha palciva otazka je organizace EU. Dobre rikate , ze se v ni ani pr...se nevyzna! Pravomoci kazdeho utvaru neni specifikovana. Neni zde ucina kontrola techto organu. A to hlavni, staty jako my, nemame moznost primo neco rici do zadne zakladni otazky EU. Muj navrh na usporadani UE je: Poslanecka snemovna (jako dnesni vsak snizena nejmin o 200 clenu, bude-li to mozne) dale senat se dvema cleny z kazdeho statu a komisarem (jako hlava EU)a take vicekomisarem (v pripade neschopnosti komisare). Pravidla a povinosti kazde z techto skupin pripravit tak, aby kazdy stat mel stejne moznosti se vyjadrit a take rozhodnout (toto rozhodnuti musi mit vliv na rozhodnuti cele unie) ve vsech otazkach EU.

Prosim vsechny, kteri budou polemizovat se mnou o mem navrhu, pouzil jsem jenom nastin organizace EU. I nazvy jsou pouzity pro nakresleni tohoto systemu. Dekuji za pochopeni.

1 0
možnosti

Souhlasím s vámi. A zánik unie byl brán jenom jako velice černý scénář.

Děkuji za váš komentář a přeji hezký den Tomáš Pytlík

0 0
možnosti

"....Evropskou integraci chce ještě prohloubit!!! Dle mého názoru se jedná o absolutní výsměch voličům...."  Voliči si v demokratických volbách zvolili, tak nevím v čem je ten výsměch, euroskeptické a nacionalistické strany ani po těchto volbách nejsou skutečnou silou v EP. 

"....Výsledky voleb do Evropského parlamentu jasně ukázaly, že si lidé přejí změnu...." A k tomu jste došel jak?

"....Musíme si také uvědomit složité dějiny Evropy, ve kterých je spousta konfliktů a příkoří, které si jednotlivé národy způsobily...." A přesto všechno po  desítky let dokáží fungovat v rámci společenství. Což je úžasné. Rozdmýchávání konfliktů a příkoří z minulosti je doménou spíše euroskeptiků.

0 5
možnosti

Z průzkumů je více než jasné, že lidé nejsou se směřováním EU spokojení. Ignorovat to, že tam jsou poprvé nacionalistické strany a euroskeptici je taky jasný signál. Více jak 60% lidí se nedostavilo k volbám. Dalším problémem je, že hlavní velké strany mají totožné programy, co se týká EU. A potom jsou tady ty malé strany, které jsou většinou extremistické . Ty také nechtějí volit, a proto  nejdou k volbám. A co se týče legitimity pana Junckera jako předsedy Evropské komise, tak já jsem již ve článku napsal, že proti ní nic nenamítám, akorát si myslím, že to není dobrá volba pro budoucnost EU. To je celé. Děkuji za Váš komentář a přeji hezký den Tomáš Pytlík

1 0
možnosti
  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1234x
Jmenuji se Tomáš Pytlík. Jsem studentem jihlavského gymnázia. Zajímám se o politiku, ekonomii a EU. Jsem eurorealistou. Rád rybařím a čtu knihy.

Seznam rubrik