Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Adopce homosexuálními páry

Měli by mít homosexuálové právo adoptovat děti ? Múžeme odsoudit jednu skupinu lidí na základě jejich sexuální orientace ? Měli by mít právo osvojit si dítě svého partnera ? A co na to křesťané ? Je doopravdy pro dítě lepší dětský domov než aby mělo dva milující rodiče stejného pohlaví ? To a mnohem více se dočtete v tomto článku.

V posledních týdnech se opět rozvířila debata o adopcích homosexuálními páry a o právu osvojit si dítě partnera. Rozhodl jsem se, že přispěji svoji trochou do mlýna a uvedu zde několik důvodů, proč by homosexuálové (ne)měli mít právo adoptovat děti.

1.„Základní práva a svobody se zaručují všem bez rozdílu pohlaví, rasy, barvy pleti, jazyka, víry a náboženství, politického či jiného smýšlení, národního nebo sociálního původu, příslušnosti k národnostní či etnické menšině, majetku, rodu nebo jiného postavení."  Některé zákony ústavě evidentně odporují a divím se, že je ještě někdo nenapadl. Nemůžeme nikomu vzít možnost adopce. Nemůžeme nikoho vyřadit jenom kvůli jeho sexuální orientaci. Je to stejné jako kdybychom zakázali adopce např. křesťanům (největší odpůrci homosexuálů). Stát má rozhodovat o adopci podle toho, jestli jsou žadatelé/ky schopny dítěti poskytnout materiální, ale především citové zázemí. Všichni, a především děti potřebují lásku, a to jim žádný ústav,byť sebelepší, nedokáže poskytnout. 

2. Údajná větší promiskuita - Nepopírám, že je o trochu větší, ale co je hlavní. Nikdy nemůžeme celou skupinu paušalizovat. Nemohu něco zakázat, protože existuje nebezpečí, že se stane něco zlého. Nemůžu zákat jezdit auty, protože se občas stane nehoda. Šance, že se něco pokazí je jak u homosexuálních, tak u heterosexuálních párů. Vždy musí sociální pracovnice posoudit daný případ. Rovná pravidla a kritéria pro všechny !!!

3. Nestabilita homosexuálních párů - Problém je téměř stejný jako předtím, takže jenom doplním. Dítě není hračka. K adopci dítěte vede velice komplikovaná a dlouhá cesta, takže pokud se pár (jakýkoli) rozhodne, že tuto cestu chce podstoupit, tak si musí být ohromně jist a jejich touha po dítěti obrovská, a tudíž je obava o nestabilitu nesmyslem.

4. Sexuální orientace dítěte - Jedná se opět o lichý argument. Dnes už je jasně prokázané, že se se sexuální orientací již narodíme. Homosexualita není nemoc ! 

5. Problémy ve škole - Bezpochyby to dítě bude mít těžší, problém by ale mělo stejně, protože je z dětského domova. Musím ale říci, že pokud rodiče dítěti svoji orientaci vysvětlí a dítě pochopí, že se za sexuální orientaci rodičů  nemusí stydět a oni mu budou neustále prokazovat lásku, tak se s tím dítě bez problémů vyrovná. Neustále to pro něj bude lepší, než kdyby bylo v ústavu a nepoznalo, co je to rodičovská láska.

6. Mezi nebiologickým rodičem a dítětem vzníká ,,pouze" sociální vazba.    Dle mého názoru ditě nepozná, kdo je jeho biologickým rodičem. Skvělým příkladem jsou babyboxy, do kterých matka dítě odevzdá nedlouho po porodu. Dítě se poté dostane do nové rodiny a ani netuší, že to nejsou jeho biologičtí rodiče. 

Nemohu si odpustit komentář k hlavním odpůrcům homosexuálů, a to ke křesťanům. Mluvit o homosexualitě jako o chorobě, zle atd, organizovat pochod proti homosexuálům (oficiálně pochod pro rodinu) není správné, byť na to mají právo. Copak nemá správný křesťan milovat bližního svého ? Není náhodu hlavním bodem bible láska ? 

Na závěr: Kvalita člověka se nemůže posuzovat podle jeho sexuální orientace či náboženství, ale podle jeho skutků. Pro dítě je zajisté nejlepší, pokud vyrůstá v tradiční rodině se svými biologickými rodiči. Pokud toto není možné a dítě je v dětském domové, tak není pochyb, že mu bude mnohem lépe u milujících rodičů stejného pohlaví. Lásku nelze ničím nahradit.

Autor: Tomáš Pytlík | neděle 14.9.2014 10:57 | karma článku: 12,97 | přečteno: 1034x
  • Další články autora

Tomáš Pytlík

Děti, reklama a alkohol

Ve svém novém článku se budu věnovat problematice pití alkoholu u dětí a vlivu reklam na vznik závislostí. To a mnohem více se dozvíte v tomto článku.

17.7.2015 v 12:36 | Karma: 9,04 | Přečteno: 549x | Diskuse| Společnost

Tomáš Pytlík

Ostudný pád ministra školství

Proč byl ministr školství odvolán? Nemělo to být už dříve? Kdo bude jeho nástupcem? To a mnohem více se dočtete v tomto článku.

29.5.2015 v 18:57 | Karma: 36,08 | Přečteno: 6581x | Diskuse| Politika

Tomáš Pytlík

Je nutné vymýtit hazard ?

Má být naším cílem vymýtit, či potlačit hazard? A kdyby ano může se nám to podařit ? To a mnohem více se dozvíte v tomto článku.

24.5.2015 v 11:19 | Karma: 9,40 | Přečteno: 343x | Diskuse| Politika

Tomáš Pytlík

Normy a regulace jsou cesta zpět !

Zajímá vás, co všechno chce EU regulovat ? Co způsobí její přezelenalá politika ? To vše a mnohem více naleznete v tomto článku.

7.9.2014 v 13:35 | Karma: 14,53 | Přečteno: 506x | Diskuse| Politika

Tomáš Pytlík

Ministr školství by měl rezignovat

Chce podporovat menšiny oproti většině. Jeho přístup k minulému režimu je tristní. To a mnohem více naleznete v tomto článku.

6.9.2014 v 10:40 | Karma: 23,50 | Přečteno: 916x | Diskuse| Politika
  • Nejčtenější

Studentky rozrušila přednáška psycholožky, tři dívky skončily v nemocnici

25. dubna 2024  12:40,  aktualizováno  14:38

Na kutnohorské střední škole zasahovali záchranáři kvůli skupině rozrušených studentek. Dívky...

Tři roky vězení. Soud Ferimu potvrdil trest za znásilnění, odvolání zamítl

22. dubna 2024,  aktualizováno  14:47

Městský soud v Praze potvrdil tříletý trest bývalému poslanci Dominiku Ferimu. Za znásilnění a...

Takhle se mě dotýkal jen gynekolog. Fanynky PSG si stěžují na obtěžování

21. dubna 2024  16:37

Mnoho žen si po úterním fotbalovém utkání mezi PSG a Barcelonou postěžovalo na obtěžování ze strany...

Školu neznaly, myly se v potoce. Živořící děti v Hluboké vysvobodili až strážníci

22. dubna 2024  10:27

Otřesný případ odhalili strážníci z Hluboké nad Vltavou na Českobudějovicku. Při jedné z kontrol...

Rusové hlásí průlom fronty. Ukrajinská minela jim přihrála klíčové město

24. dubna 2024  11:40,  aktualizováno  15:50

Premium Jako „den průlomů“ oslavují ruští vojenští blogeři pondělní události na doněcké frontě, kde se...

Za výbuchy ve Vrběticích stojí Rusko. NCOZ kvůli nespolupráci kauzu odložila

29. dubna 2024  11:12,  aktualizováno  14:24

Kriminalisté z Národní centrály proti organizovanému zločinu (NCOZ) odložili případ výbuchů skladů...

Macron nabízí sdílení jaderných zbraní pro obranu EU, nechce být vazalem USA

29. dubna 2024  14:08

Důvěryhodná evropská obrana by měla jít nad rámec ochrany, kterou už poskytuje Severoatlantická...

MF DNES má nominaci na Novinářskou cenu. Zaujal rozhovor s trampem na koni

29. dubna 2024  14:07

Nadace OSF zveřejnila seznam nominovaných na Novinářskou cenu 2023. V soutěžní kategorii Regionální...

Náraz do stromu odmrštil auto přes silnici, řidička nadýchala více než promile

29. dubna 2024  14:03

Opilá řidička havarovala v sobotu nad ránem na Jindřichohradecku. Po několika nárazech do stromů...

Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat
Samoživitelka skončila v nemocnici a čtvrt roku nemohla pracovat

Téměř deset miliard korun – tolik jen za loňský rok poslaly pojišťovny lidem za úrazy, závažná onemocnění či úmrtí. Životní pojištění pomohlo za...

  • Počet článků 11
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1234x
Jmenuji se Tomáš Pytlík. Jsem studentem jihlavského gymnázia. Zajímám se o politiku, ekonomii a EU. Jsem eurorealistou. Rád rybařím a čtu knihy.

Seznam rubrik